6 d’abril del 2014

Imatges de les mobilitzacions "Per la construcció d'una #CatalunyaSocial" (6/04/2014)

En el marc de les mobilitzacions europees en defensa dels drets socials que tindran lloc a principis d'abril, CCOO de Catalunya dóna suport a la campanya Per una #CatalunyaSocial que impulsen diferents sindicats i entitats.

 BTV: Milers de manifestants per una Catalunya Social (BTV): Aquesta campanya es concreta en una manifestació el diumenge #6ABRIL de 2014 a Barcelona. Començarà a les 12.00 hores a la Plaça Urquinaona. Volem que la ciutadania expressi el seu rebuig a unes polítiques que provoquen desigualtat i anul·len drets.


Seguiment de la mobilització:





Plataforma Prou Retallades:

Federació d'Educació:


    Àrea Pública (sindicats de l'Àraea Pública):


    CCOO _ LLUITA DIGITAL



    Per una #CatalunyaSocial:

    • Barcelona, 6 d'abril, 12h. Bloc d'educació: Pau Claris-Gran Via. Porteu la samarreta groga!
      • Manifestació Plaça Urquinaona, 12h
    • Girona, 6 d'abril, 12h: Plaça de la Independència
    • Tarragona: 22 de març, 18h.: Rambla Vella 



    Feu clic per veure els cartells...:

    Veure aquest cartell (+)


    Veure aquest cartell (+)


    Cartell manifestació Barcelona (+)
    Cartell manifestació Girona (+)



    Les organitzacions socials de Catalunya, en la seva àmplia majoria, en el marc de la plataforma Prou Retallades, denuncien que les polítiques de retallades que han estat imposades fins ara des del Govern de Catalunya i des del Govern central no han fet sinó agreujar la situació i responen a la clara voluntat política de desmantellar el nostre estat del benestar. Ni han generat ocupació ni han revitalitzat la nostra economia, ans al contrari: han generat més pobresa i desigualtat.


    Les mesures per sortir de la crisi s’han de construir escoltant la veu de la ciutadania i no sota els dictats dels interessos econòmics d’uns quants. La construcció d’un país requereix ineludiblement el reforçament de l’estat del benestar, garantint uns serveis públics de qualitat i amb equitat.

    És per això que creiem que cal construir el nostre país des d’unes premisses ben diferents a les que ens han dut fins aquí. Per això impulsem aquesta campanya per una Catalunya social.

    VOLEM


    Un sistema educatiu que aposti clarament per l’educació pública, assegurant unes ràtios de professors per centre i d’alumnes per aula que garanteixin la qualitat de l’educació, amb aportacions de la Generalitat a les escoles bressol, les beques menjador, avui del tot insuficients, i les subvencions a les AMPA.

    El nombre de centres i línies no pot dependre d’una política arbitrària de tancaments com l’actual, que altera el procés d’inscripció quan, abans del seu inici, s’anuncien tancaments de línies i/o centres públics, ja que es conculca greument el dret a escollir de les famílies.

    També apostem per l’escola inclusiva que garanteixi un sistema educatiu en igualtat d’oportunitats per a tothom. Són necessaris recursos i polítiques reals per garantir un sistema inclusiu que impliqui que els alumnes puguin aprendre igual malgrat les seves diferències, siguin quines siguin. Tota persona ha d’assolir els objectius educatius bàsics.

    És necessari garantir el model d’escola catalana, rebutjant frontalment la LOMCE, tant pels seus continguts pedagògics com per l’atac indiscriminat contra la llengua catalana que representa.

    I, finalment, cal un impuls decidit i amb recursos de la FP dual, amb formació i pràctiques a les empreses, així com garantir l’accés als estudis universitaris i a la FP.

    Resum de les propostes:
    • Per un Servei Nacional de Salut totalment públic, universal i de qualitat, que garanteixi el dret a la salut.

    • Aposta per l’educació pública, que garanteixi la qualitat de l’educació, el seu accés i el model d’escola catalana. No al tancament de centres. Per una escola inclusiva. No a la LOMCE.
    • Per l’ocupació i contra l’atur i la precarietat: Exigim ocupació estable i de qualitat i polítiques actives d’ocupació, la retirada de la REFORMA LABORAL i la recuperació de drets laborals. Per un Marc català de relacions Laborals i en defensa de la Negociació Col•lectiva.
    • Contra la pobresa i per la cohesió social: Garantir la protecció de les persones en atur, més recursos per als serveis socials i suport a la Renda garantida de ciutadania. Garantir l’accés als serveis bàsics essencials (llum, gas, aigua i transport públic), eradicar la pobresa infantil i garantir el poder adquisitiu de les pensions i l’atenció a la dependència.
    • Polítiques d’igualtat home-dona: oposició a la reforma de la llei d’avortament. Incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques contra la crisi.
    • Garantir el dret a l’habitatge digne amb habitatges de lloguer social, la dació en pagament i el lloguer forçós dels pisos buits en mans d’entitats financeres.
    • Garantir l’accés universal a la cultura donant suport a la creació cultural i revertint la pujada de l’IVA cultural. La cultura no és un luxe, és un dret!
    • Preservar i impulsar les polítiques de cooperació garantint els recursos suficients per a les ONG.
    • Exigim una fiscalitat justa, redistributiva i mediambiental, i una auditoria del deute. Recuperar l’impost de successions i el de patrimoni, i lluitar contra el frau i l’evasió fiscal. 
    • Per un canvi de model productiu: innovació, recerca i desenvolupament sostenible, i control democràtic dels recursos naturals. Polítiques industrials contra l’especulació i la garantia de l’accés al crèdit a empreses i famílies.
    • Per una administració propera a la ciutadania. No a la reforma de l’Administració local!
    • Per la democràcia: dret a decidir, també, les polítiques socials i econòmiques. Llibertat d’expressió i manifestació, transparència en la gestió dels recursos públics. Tancament dels CIEs. 
    • Per una Catalunya lliure de corrupció: exigim transparència i participació ciutadana. Per una nova llei de partits que en reguli el finançament.
    • Per un autèntic estat del benestar i una Catalunya social, amb drets i dignitat, per una Europa Social!
















    Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
    Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
    Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada