4 de desembre del 2013

Resum de l'Assemblea de docents a l'institut Broggi el 21 de novembre de 2013

El 21 de novembre unes 150 persones ens reuníem a l’INSTITUT Broggi de Barcelona a la II Assemblea de Treballadores de l’Ensenyament públic. Unes 3500 persones ja han participat de la consulta, un 4,82% del total i 248 centres, un 7,65% del total. Els resultat són poc concloents, però marquen tendècies molt majoritàries:
·    Suport a la plataforma reinvindicativa : social i laboral : 84,61 % dels participants
·    Suport a les mobilitzacions majoritàries i  unitàries  82,49 % dels participants en la consulta


Els acords que preníem:
  • Revisar, reformular i actualitzar aquelles propostes de lluita que ja queden obsoletes.
  • Realitzar la III Assemblea de Treballadores de l’Ensenyament Públic el dissabte 25 de gener a les 10 hores (lloc encara per confirmar) per facilitar a treballadors/es de fora Barcelona i les que treballen a la tarda l’assistència.
  • Crear una comissió mixta de coordinació de l’assemblea integrada pels 4 sindicats convocants i per voluntàries de l’assemblea.
  • Donar suport a les manifestacions contra les retallades i els pressupostos del 24N i 4D.
  • Afegir a la plataforma reivindicativa de la consulta un punt més: NO a l’augment de ràtios i hores lectives.
  • Allargar el període de consulta fins el 22 de gener de 2014 per permetre estendre-la a més centres i contar amb l’opinió del màxim de treballadors possible.

Intervencions:
·         Necessitat d’obrir la gestió de l’assemblea i del procés de consulta als docents.
·         Treballar plegats per estendre la consulta al màxim de centres possibles.
·         Treballar amb les famílies per fer-les entendre l’abast de la situació pels seus fills.
En general es veu la necessitat d’establir un pla de lluita que compti amb el suport del professorat i que sigui prou contundent per aturar aquest camí de desballestament de l’ensenyament públic.

La FE-de CCOO aposta per continuar participant en les mobilitzacions unitàries i  per continuar sumant forces a l’hora de resistir l’ofensiva retalladora i conculdora de drets que ens volen imposar els governs del Sr Rajoy i el Sr. Mas.



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada