23 d’octubre del 2013

Resum de la primera assemblea de treballadors/res d'Unitats d'Escolarització Compartida (UEC)


Resum de l’assemblea


El passat 28 de setembre, va tenir lloc a Barcelona la primera assemblea de treballadors/es d’Unitats d’Escolarització Compartida.

CCOO va explicar el que s’ha fet els darrers anys respecte a aquest col·lectiu. Els treballadors i treballadores de les diferents entitats que gestionen les UEC a Catalunya van explicar les respectives situacions laborals, així com les condicions d’escolarització del seu alumnat.

Podem concloure què tant les condicions d’escolarització de l’alumnat, com les situacions laborals dels treballadors i treballadores, són completament diferents segons quina sigui l’entitat gestora.

No ens podem explicar la tolerància del Departament d’Ensenyament envers aquestes diferències, que són del tot inassumibles.

Estem parlant d'enormes diferències en l'atenció educativa, tant en l'espai físic (aules, tallers...) com en les hores totals d'escolarització o en l'atenció dels equips d'assessorament psicopedagògic. Pel que fa a les condicions laborals, només les diferències salarials poden arribar a superar els 13.500 € anuals.

De l’assemblea es va sortir amb el compromís de crear un comitè format per treballadors i treballadores d’UECs que treballi conjuntament amb la Federació d’Educació de CCOO per aconseguir:

1.     La regulació de l’atenció educativa que es dóna a qualsevol alumne d’una UEC de Catalunya, independentment de l’entitat que el gestioni.
2.     La fiscalització, per part de la inspecció educativa, de l’atenció educativa d’aquest alumnat, ja que considerem que té els mateixos drets a una escolarització digna que l’alumnat escolaritzat en un centre ordinari.
3.     La regulació de les condicions laborals de les persones que hi treballen. Com a primer pas, el concurs públic ha d'explicitar que el conveni d'aplicació ha de ser el de l'ensenyament privat concertat.

Pel que fa a les entitats gestores, els oferim diàleg i col·laboració per aconseguir conjuntament els objectius anteriorment especificats.

Aquests objectius han de ser comuns en benefici de l'atenció educativa de l'alumnat, que és la finalitat de qualsevol UEC.

Igualment els demanem l'extensió de les bones pràctiques pel que fa a la interlocució amb els treballadors i treballadores. Només amb la màxima implicació per part dels professionals de l’educació i la valoració de la seva tasca, podrem aconseguir els grans objectius educatius que ens plantegem.

Els hem ofert diàleg mitjançant correu electrònic el passat 14 d'octubre, de moment sense resposta.


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada