29 d’octubre del 2013

IV Caminada solidària de Sabadell per la Inclusió Social

IV Caminada solidària de Sabadell per la Inclusió Social 

 “FEM UN PAS CONTRA LA POBRESA”




Per quart any consecutiu, Actuavallès i l’SCAI (Servei Ciutadà d’Acolliment d’Inmigrants), juntament amb altres entitats del Tercer Sector de la ciutat de Sabadell, organitzen la Caminada Solidària per la Inclusió Social sota el lema “Fem un pas contra la pobresa”, amb l’objectiu de recaptar fons que permetin a les entitats organitzadores continuar desenvolupant les seves tasques dins l’àmbit de l’acció social.

Actuavallès és una ONG, constituïda l’any 1993 per donar resposta a les necessitats socials derivades de l’epidèmia del VIH/SIDA i que, després de més de dos dècades de treball, sense perdre la seva motivació inicial, ha obert el seu àmbit d’actuació a la lluita contra la pobresa. L’SCAI, per la seva banda, va néixer al 1994 a Sabadell, quan un grup de persones i algunes entitats van proposar-se iniciar un servei per tal d’ajudar, orientar i acompanyar les persones nouvingudes en el seu procés d’integració a la nostra societat.

L’actual escenari de retallades per part de l’administració pública està afectant especialment a aquest tipus d’entitats, sostingudes principalment mitjançant subvencions que, arran de la crisi, no deixen de minvar, motiu pel qual les entitats, amb l’objectiu de trobar fonts de finançament alternatives, organitzen actes benèfics com aquesta III Caminada contra l’exclusió social, que no seria possible sense la admirable tasca dels voluntaris de les entitats, els quals ofereixen el seu temps i dedicació sense obtenir cap tipus de contraprestació més enllà de la satisfacció de lluitar per una societat més justa i equitativa.

Caminar es podria considerar un dels trets més característics de la nostra espècie. De fet, es podria considerar que la història de la humanitat comença el dia que un simi, enmig de la sabana, s’aixeca sobre les seves potes del darrere, mira l’horitzó i camina dret cap a la supervivència. En aquest sentit, una caminada conjunta per lluitar contra la pobresa te un fort valor simbòlic perquè, com s’ha dit abans, les possibilitats de supervivència de les entitats del Tercer Sector en temps tan difícils com els que estem travessant, depenen de l’èxit de convocatòries com aquesta.

L’acte tindrà lloc el proper dissabte 9 de novembre, de 10h-14h. La sortida es farà des del Club Natació de Sabadell (Gran Via) i l’itinerari de la caminada consistirà en pujar per la ribera del Ripoll fins a l’ermita de Sant Nicolau i tornar al punt de partida. Les inscripcions poden fer-se el mateix dia de la caminada al punt de sortida –Adults: 4 euros; Nens: 2 euros-. Els participants rebran l’esmorçar i podran disfrutar, a la cloenda, d’un espectacle de Bollywood.

Us hi esperem a tothom.

 

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada