12 de maig del 2011

El Govern central presenta recurs contra les oposicions

 Comunicat de CCOO (dimecres 10 de maig) sobre el recurs presentat pel Govern central contra la convocatòria d'oposicions de Catalunya


CCOO REBUTJA ELS RECURSOS QUE EL GOVERN ESTATAL ESTÀ REALITZANT CONTRA LES CONVOCATÒRIES DE LES OPOSICIONS DE MESTRES I PROFESSORS.

  • CCOO defensa la legitimitat de la convocatòria  d’oposicions que el Departament d’Ensenyament ha fet per aquest curs.
  • CCOO fa una crida a defensar  l’estricta legalitat del nombre de places convocades davant el Govern central, com ja s’ha fet a Andalusia.
  • CCOO fa costat al Departament d’Ensenyament en la defensa de la legitimitat de la convocatòria. 

Valorem la decisió del Ministeri d'Economia de no recórrer la convocatòria d'oposicions docents d'Andalusia, i instem a que, d'igual manera, retiri tots els recursos que tingui presentats, anunciats i previstos en totes les comunitats autònomes amb uns mateixos criteris.

Exigim el mateix tracte en totes les comunitats autònomes i el respecte als acords presos en la negociació.  


Cal tenir en compte que totes les ofertes d'ocupació pública van tenir el vistiplau del Ministeri d'Educació i del de Política Territorial.




  • -CCOO continua exigint la  l’retirada  del recurs interposat per l’Estat contra la convocatòria, i denuncia la descoordinació del Govern central, entre el MEC i Ministerio d'Economia, que està afectant greument a les persones que es preparen les oposicions.
  • CCOO defensa la legitimitat de la convocatòria  d’oposicions que el Departament d’Ensenyament ha fet per aquest curs.
  • CCOO fa una crida a defensar  l’estricta legalitat del nombre de places convocades davant el Govern central, com ja s’ha fet a Andalusia.
  • CCOO fa costat al Departament d’Ensenyament en la defensa de la legitimitat de la convocatòria. 
  • Una nova argumentació jurídica ha de permetre garantir  la convocatòria….  A més de la tasa de reposició del 30%, en la qual  entren els jubilats i d’altres col·lectius (excedències…), cal tenir en compte  l’EBEP, que a la seva disposició transitòria quarta,  sobre la consolidació d’ocupació temporal, que diu:
  • 1. Les administracions públiques podran efectuar convocatòries de consolidació d'ocupació allocs o places de caràcter estructural corresponents als seus diferents cossos, escales ocategories, que estiguin dotats pressupostàriament i es troben ocupats interinament otemporalment amb anterioritat al'1 de gener de 2005.
  • Aquesta ha estat una de les bases legals per fer possible la convocatòria a Andalusia, i ha de ser possible també a Catalunya.
  • -CCOO es personarà, si no es retira el recurs que ha presentat l’Advocacia de l’Estat contra la convocatòria d’oposicions,   per defensar la legalitat de la convocatòria. CCOO està legitimada ja que aquesta  convocatòria és fruit  d’un acord sindical previ,  i afecta a milers de professors i professores als quals representa.


Premsa: 11 de maig:

 

Comunicat divendres 5 de maig

La decisió del govern central de recórrer davant els tribunals les convocatòries d’oposicions per a l’ingrés en el cos de mestres i professors és una agressió sense precedents a l’ensenyament públic.
 
La reducció del nombre de mestres i professors per als propers cursos suposa la renúncia definitiva d’aquest Govern a la millora de la qualitat de l’ensenyament públic i contradiu en la pràctica les declaracions i els objectius del Ministeri d’Educació.
 
Per altra banda, la possibilitat de suspendre les oposicions ja convocades suposa un cop molt fort a les aspiracions dels opositors i opositores que es  poden trobar que no serveix de res l’esforç realitzat en els últims mesos.
 
Aquesta decisió resulta més incomprensible quan membres del propi Govern havien acceptat els criteris utilitzats per les Comunitats Autònomes per al càlcul del nombre de places que oferien i més encara, quan les ofertes convocades ja són, en molts casos (a Catalunya) inferiors a les pactades amb CCOO.
 
CCOO manifesta el rebuig a la decisió del Govern i exigeix al Departament d’Ensenyament les garanties jurídiques per la continuïtat de les oposicions. A la vegada exigeix el compliment d’allò acordat, per fer la convocatòria com està prevista.
 
Aprofitem per recordar que la convocatòria d’enguany  ha significat una retallada important en l’oferta de places de secundària, i demanem s’incorporin en una propera amb el mateix sistema que l’actual.  I que mentre no es produeixin totes les convocatòries previstes, s’ampliï l’estabilitat del professorat interí afectat.
 
CCOO està fent les gestions davant els grups parlamentaris i del Govern central per evitar prosperi el recurs, però a la vegada manifesta que els nostres serveis jurídics estan estudiant les accions possibles per fer front a la situació i defensar la seva conovcatòria.


CCOO fa una crida a les concentracions de l'11 de maig a totes les persones afectades, en defensa del compliment de la convocatòria i per la seva garantia jurídica.


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada