21 de desembre del 2011

Les mesures que el projecte de llei incorpora: nou increment d'horari lectiu, més retallades salarials...



EL PROJECTE DE LLEI DELS PRESSUPOSTOS DESCOBREIX LA VERITABLE  MAGNITUD DE LES RETALLADES

La publicació de l’avantprojecte de llei dels pressupostos ha posat de manifest la veritable magnitud de les retallades. El Govern ha imposat noves mesures que han estat amagades als representants de les empleades i empleats públics durant la « paròdia » de negociació a què ens han obligat  en  la mesa general de la funció pública.

Aquestes són les novetats:

  • Nou increment de la jornada lectiva: Per poder atendre l’increment d’escolarització del curs 2012/13  s’incrementa de nou la jornada lectiva  del professorat: +1 h primària: 1.395 interins menys. +1 h secundària: 1.418 interins menys
  • Flexibilitat i polivalència de les atribucions docents: el Govern pretén modificar els criteris amb què es calculen les plantilles flexibilitzant l’atribució docent del professorat.Això pot implicar, per exemple, que els horaris es completin assignat al professorat hores lectives d’especialitats docents diferents a la pròpia.
  • Noves exigències per al reconeixement dels estadis de promoció docent és a dir, es demanaran més anys per tal de poder tenir dret a l’estadi (ja no seràn 6 anys, seran més…o molts més!!!)

D’altra banda:

  • No es concreta la quantitat del complement específic que ens han de reduir. La mesura afecta a tot el personal del sector públic, incloses les Universitats. Per al personal laboral es preveu que la redució es produeixi a través de la negociació col·lectiva però si no s’arriba a un acord abans de l’1 de maig de 2012, la reducció s’aplicarà a les retribucions de juny i de desembre. Com que la reducció tindrà carácter proporcionals, en el cas, per exemple, d’un docent de secundària poem estar parlant d’una reducció de més de 2000 euros.
  • Es suspèn definitivament la millora econòmica que completava la prestació per incapacitat temporal i s’anulen es deixen sense efecte les condicions regulades pels convenis col:lectius  que tinguin relació directa amb aquesta millora. A partir del tercer més de baixa, hi haurà una pèrdua retributiva que pot superar els 500 euros.
  • Es confirma que no s’atorgaran els ajuts als empleats i empleades pel concepte de Fons d’Acció Social.
  • Durant l’exercici 2012 no es percebran les retribucions en concepte de complement de productivitat (afecta al personal laboral).
  • Per segon any consecutiu la Generalitat no farà cap aportació al pla de pensions (que suposa salari diferit)
  • No hi haurà oferta d’ocupació pública nova  i se suspèn l’execució   Per tant, no es recupararan les places d’oposició pactades que restaven pendents d’ofertar-se.
  • Per al personal que les cobrava, no es reconeixeran percepcions en concepte d’ajut per al menjar del personal.
  • Les reduccions de jornada per cura de fill tindran una reducció proporcional en les retribucions. No es cobrarà el 100% del salari durant el primer any de reducció com fins ara. Es podrà demanar la reducció fins als 12 anys del menor.


I per acabar…la joia de la corona!!!

Suspensió d’acords i pactes i inapliació de convenis col·lectius:

D'acord amb l'article 38.10 de la Llei 7/2007, del 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, ateses les excepcionals circumstàncies econòmiques que comporten el necessari redimensionament de la despesa pública, resten suspesos parcialment tots els acords i pactes sindicals signats en l'àmbit del personal funcionari i estatutari en els termes estrictament necessaris per a la correcta aplicació d'aquesta llei.

Així mateix, esdevenen inaplicables les clàusules contractuals o les condicions regulades pels convenis col·lectius en l'àmbit del personal laboral que contradiguin el que disposa aquesta llei.


El Govern ha mostrat una total falta de respecte als treballadors i treballadores públics imposant mesures de forma unilateral i expeditiva ocultant-les als seus representants amb el clar objectiu de desmobilitzar el professorat abans de l’aprovació d’aquest avantprojecte.


CCOO fa una crida a la participació en totes les mobilitzacions que plantegem contra l’atac més greu que ha patit la funció pública de Catalunya en democràcia.


Felicitació Escola Massana

************************

CCOO us anima a presentar dijous 22D el recurs i la reclamació. Com es pot fer...?


 Companys, companyes

Us presentem el model de recurs de reposició que hem de presentar URGENTMENT... És el primer que hem preparat i fa referència la normativa de l'IRPF.

Us proposem que el signeu totes les persones del centre, de manera individual, i amb la còpia corresponent es portin a les oficines de registre (SSTT o qualsevol altre Departament...). Us podeu organitzar per centres: dues persones poden recollir totes les reclamacions i portar-les al registre.

CCOO us pot ajudar i assessorar

Dijous 22D les persones delegades de CCOO estarem presents als diferents SSTT (i al Consorci) d'ensenyament entre les 12 i les 13 h per a ajudar-vos a presentar-los o resoldre altres dubtes. Hem d'omplir les oficines de registre amb milers de reclamacions!

Ja ho sabeu: dijous 22D de les 12 a les 13h us hi esperem als diferents SSTT amb els recursos dels companys/es del vostre centre. No oblideu portar les còpies pel registre.







++++++


Comunicat unitari


Els sindicats sotasignats  denunciem que el Departament ha pagat  la nòmina del mes de desembre però li ha aplicat el descompte d’IRPF  corresponent,  i a més i a més l’IRPF de la paga extraordinària que encara no ha abonat.

Rebutgem aquest nou engany que continua menyspreant el valor del nostre treball. Els sindicats sotasignats considerem absolutament inacceptable aquest fet i que sens descompti l’IRPF sense pagar-nos els diners que ens corresponen i a més ho facin  de forma opaca i poc transparent.

Els sindicats sotasignats cridem al professorat a participar activament en la concentració d’aquesta tarda al Parlament entre les 17’30-19’30h i a mostrar el seu rebuig i indignació als seus centres de treball demà dia 22 concentrant-se a les portes del centre bé a les hores del pati o del migdia, fent sonar les sirenes, xiulets, o amb qualsevol tipus de soroll i posant cartells i pancartes amb diversos lemes. En aquest sentit us suggerim: “EL GOVERN ENS ROBA”

CCOO     USTEC·STEs     ASPEPC·SPS    FETE-UGT     CGT

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada