5 d’abril del 2011

En defensa dels llocs de treball


Full informatiu de CCOO cridant a la participació (pdf)


CONCENTRACIÓ 14 abril
d’empleats i empleades públics en defensa dels llocs de treball
Dijous 14 d'abril - 18 hores
Plaça de Sant Jaume – Barcelona
-   Defensar els llocs de treball, és defensar els serveis públics de qualitat.
-   Contra les retallades a l’educació.
-   Aquest NO és el camí.
CCOO - IAC - UGT

En defensa dels llocs de treball
Per uns serveis públics de qualitat

El Govern de la Generalitat i altres administracions han començat una campanya de retallades dels serveis públics, amb la intenció de degradar-ne el funcionament i, així, justificar-ne la privatització.
La Generalitat porta a terme un seguit de mesures de reducció de plantilles que comportarà un considerable nombre d’acomiadaments. De moment, això està afectant el personal interí, tant laboral com funcionari, amb l'extinció de contractes o amb la no-renovació.
 La no-cobertura de les places vacants o de les baixes també està tenint efectes desastrosos en les borses de treball. L’acomiadament de personal fix és el pas següent, que ja ha començat a les empreses públiques de la Generalitat i aviat s’estendrà a la resta de la Generalitat. Només cal llegir les declaracions irresponsables i sense rigor de membres del Govern afirmant que sobren entre 15.000 i 20.000 llocs de treball a la funció pública.
Això comporta una sobrecàrrega de feina sobre la resta de personal i el deteriorament, o fins i tot el tancament, de serveis d’atenció directa. Aquesta escalada de desprestigi i de retrocés de drets laborals i de ciutadania es pretén justificar pels problemes pressupostaris, però té com a únic objectiu, declarat públicament, desviar cabals públics a mans privades.
Per això hem de fer front a aquesta agressió. No podem permetre aquest abús.



CONTRA LES RETALLADES A L’EDUCACIÓ
El curs vinent hi haurà un increment de més de 15.000 alumnes a Catalunya, i malgrat aquest increment d’alumnat, les plantilles es poden retallar amb més de 5.000 professionals. Això suposarà deixar a l'atur a milers de persones interines i substitutes i disminuir les possibilitats de seguir incrementant la qualitat de l'educació pública del nostre país.

CONTRA LES RETALLADES A L’EDUCACIÓ

 El Departament d’Ensenyament ha realitzat retallades constants en els darrers anys. I la nova Consellera continua pel mateix camí: mesures unilaterals, precipitades i propagandístiques. Les noves retallades continuen afectant de manera negativa la qualitat d’atenció a l’alumnat, les condicions laborals dels professionals i, en definitiva, el servei educatiu que rep tota la comunitat.
La consellera està realitzant declaracions sobre els increments dels horaris lectius del professorat i altres mesures que poden empitjorar les condicions de treball i provocar la pèrdua de llocs de treball.

·         Declaracions sobre increments horaris lectius.
·         No cobrir les baixes i permisos de menys de 15 dies.
·         Cap reducció horària als majors de 55 anys.
·         No cobrir les baixes produïdes per jubilacions.
·        Reduir les places d’oposicions

·         S’han suprimit centenars de professionals a les plantilles dels centres docents i serveis educatius, malgrat que el nombre d’alumnes escolaritzats creix. 
·         Es retallen les dotacions pressupostàries dels centres entre un 20% i un 35%, que s’afegeixen a les anteriors i superen el 42% acumulat en els últims 3 anys. Aquestes retallades comprometen el funcionament normal dels centres i poden afectar greument llocs de treball directes o indirectes.
·         S’està provocant l’acomiadament de personal interí i temporal, manca de cobertura de les substitucions per malaltia o d’altres circumstàncies del personal laboral i d’administració i serveis.
·         Es paralitzen les noves construccions de centres i es manté una quantitat molt elevada d’aules prefabricades.
·         S’han aplicat retallades salarials als treballadors dels centres públics i concertats que estan suposant una pèrdua de poder adquisitiu superior al 8,5%.
·         S’està proposant introduir taxes als estudiants d’FP pública quan l’FP és la via professionalitzadora dels joves i, per tant, una via d’ocupació del col·lectiu que pateix prop d’un 50% d’atur.
·         Es continua amb polítiques de privatitzar i externalitzar diversos serveis públics, especialment serveis complementaris amb detriment de les condicions salarials i laborals dels professionals i de la qualitat del serveis


·       Per uns serveis públics de qualitat
·       Salvem els serveis públics. No a les retallades
·       En defensa dels llocs i de les condicions de treball
·       Contra les privatitzacions dels serveis públics


CONCENTRACIÓ 14 abril
d’empleats i empleades públics en defensa dels llocs de treball
Dijous 14 d'abril - 18 hores
Plaça de Sant Jaume – Barcelona
-   Defensar els llocs de treball, és defensar els serveis públics de qualitat.
-   Contra les retallades a l’educació.
-   Aquest NO és el camí.
 






Temes relacionats:

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada